Handlinger tilknyttet webside

4.-7. klasse

Her kan du læse andre læreres beskrivelser af og erfaringer fra fem forskellige tværfaglige undervisningsforløb om rummet, solsystemet og især Mars.

Rejsen til Mars

rejsentilmars_lego.jpg

Fag: Natur/teknik og dansk

Emne: Solsystemet, Mars og rumfart

Klassetrin: 5. klasse

Beskrivelse: Eleverne skriver selv historier om en rejse til Mars på bagrund af undervisning om emnet. Bagefter skal historierne laves til små LEGO animationsfilm. 

 

.........................................................................................................................................................................

Solsystemet og Mars

solsystemetogmars_lego.jpg

Fag: Natur/teknik, matematik og dansk

Emne: Solsystemet og Mars

Klassetrin: 6.-7. klasse

Beskrivelse: Eleverne konstruerer en fjernstyret marsbil i LEGO Robolab og bygger modeller i LEGO af planeternes rotation om Solen.  

.........................................................................................................................................................................

Flugten til Mars

mars_copy_1.jpgFag: Natur/teknik

Emne: Solsystemet, Mars, rumfart og it

Klassetrin: 6.-7. klasse

Beskrivelse: En kæmpemeteor har kurs mod Jorden, og vi er nødt til at flygte til Mars. Men hvordan kommer vi derop, og hvordan kan vi overleve på Mars? Det skal eleverne finde ud af.

 

........................................................................................................................................................................

Mission to Mars

missiontomars_elever.jpg

Fag: Fysik/kemi, geografi og matematik

Emne: Mars og rumfart

Klassetrin: 7. klasse

Beskrivelse: Eleverne konstruerer en model af et Mars landskab, og bagefter bygger de marsbiler med LEGO robolab-robotter og undersøger med bilerne de fysiske forhold på "Mars" i form af deres model.

 

.......................................................................................................................................................................

Magnetisme på Jorden og på Mars

sand_opst_3.jpg

Fag: Fysik/kemi

Emne: Magnetisme, Mars og Jorden

Klassetrin: 7. klasse

Beskrivelse: Inspireret af de danske magnet-eksperimenter på Mars-bilerne Spirit og Opportunity undersøger eleverne dansk jord for magnetisk materiale.

Menu