Handlinger tilknyttet webside

Astronauter

Jobbet som astronaut er måske et af de mest udfordrende i verden, men også fyldt med fantastiske oplevelser. At se Jorden udefra er stadig forbeholdt de få, men måske kan vi alle en dag blive astronauter lige så nemt som at tage på charterrejse til syden.

Astronaut

At rejse ud i rummet er en af de mest krævende udfordringer et menneske kan udsættes for. Derfor er jobbet som astronaut heller ikke muligt for alle.

Astronauterne og kosmonauterne, som slipper i gennem den hårde udvælgelsesproces, har endnu mange timers forberedelse og træning foran sig, før de kan gøre sig håb om at blive sendt ud i rummet.

 

En tur til naboen

Drømmen om at kunne rejse frit fra planet til planet er stadig langt fra at kunne realiseres. Månen er forsat den længste afstand, et menneske nogensinde har rejst fra Jorden. Astronauterne, som arbejder i rummet på den Internationale Rumstation, er aldrig mere end 400 km oppe, men med den planlagte Mars-mission kan det ændre sig inden for de næste par årtier.

 Astronaut på rumvandring.

 

Månebase stiller nye krav

Både det amerikanske NASA, europæiske ESA og Japanske JAXA har planer om at besøge Månen, og alle vil på sigt oprette permanente baser, som skal bruges som springbræt til Mars og måske videre ud i Solsystemet.

Illustration af en fremtidig måne mission

Sidst der var mennesker på Månen, var det primært for at vise, at det i det hele taget var muligt. Denne gang mener vi det for alvor, og det er der god grund til. Månen er nemlig perfekt placeret som grænsepost mellem Jorden og resten af universet. Den lave tyngdekraft, fravær af atmosfære og de rige mineralforekomster gør det til et perfekt sted at have en rumhavn.

 

Illustration af en fælles udforskning med både astronauter og robottter på Månen.

Menu