Handlinger tilknyttet webside

Venus

Mere om Venus

Venus har haft besøg fra Jorden adskillige gange, men det er meget svært at lande på planeten på grund af de brændende temperaturer og det knusende lufttryk, der hersker på planetens overflade.

Venus Express

Venus har siden de første forsøg på at rejse i rummet, fungeret som springbræt til resten af Solsystemet. Den første rumsonde, der nåede en anden planet, var Mariner 2, der nåede i kredsløb om Venus i vinteren 1962.

I 1966 steg den sovjetiske Venera 3 ned mod Venus’ overflade og blev den første rumsonde, der fløj ned igennem en anden planets atmosfære og landede på overfladen. Det blev imidlertid en meget hård landing, så sonden fik aldrig sendt nogen informationer tilbage til Jorden. Siden da blev Venus udsat for et sandt bombardement af sovjetiske sonder og det lykkedes at få taget billeder fra planetens stegende hede overflade.

Den seneste Venus-rumsonde, er den europæiske Venus Express, som gik i kredsløb om planeten i april 2006. Venus Express studerer planetens atmosfære, overfladens egenskaber og vekselvirkningen mellem Venus’ miljø og solvinden.

 

Menu